• бул. „Пейо К. Яворов“ 18, София
  • 087 836 8606
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

По седмици

Календар на събитията

Понеделник. 01 Май, 2023 - Неделя. 07 Май, 2023
Седмица 18
Четвъртък. 04 Май, 2023
19:00 ч.

"Деца творят цветя" - изложба

Зала “Аполон” и “Дионис”

Съвременният свят атакува от ранна детска възраст въображението на децата ни и постепенно ги превръща в консуматори.
В школата децата откриват нов спектър на изкуството - изкуството на цветя от хартия. Чрез творчеството - изработване с ръчички на цветята, се разширява техния мироглед и кръгозор; усъвършенства се фината им моторика. Заедно създаваме бъдеще. Опитваме да съхраним техния вътрешен свят и да насърчаваме тяхното въображение.
Заповядайте на първата изложба в гр. София на школа по хартиени цветя Paperflowers ArtClass. Младите творци ще представят пред Вас своето творчество - изработените от тях цветя от хартия и аранжирани в различни композиции. Децата ще споделят с Вас какво символизира изработени от тях букет и при какви поводи е подходящо да бъде поднесен; и не само.... Ще Ви въведат в света на изкуството на цветята от хартия.
Школа по хартиени цветя PaperFlowers Artclass съществува от м. Май 2020г. в гр. Варна. Младите творци от школата са лауреати на престижни международни конкурси за детско творчество. Тук в гр. София школата отвори врати през м. Декември 2022г. По време на всяко ателие децата чрез творчество усъвършенстват фината моторика на своите ръце. Всред нови приятели всички се учим на взаимопомощ и подкрепа. Творим, разказване си истории и легенди за цветята и слушаме детски песни, а телефоните са в чантите за поне два часа.