• бул. „Пейо К. Яворов“ 18, София
  • 087 836 8606
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Календар

19
Апр
2024

"Вятъра прегръщам" - изложба на Цветана Горанова

Гледайте връзката НА ЖИВО!
"Вятъра прегръщам" - изложба на Цветана Горанова

В живота на Цвети Горанова в един момент Изкуството, като лекокрила птица, каца на рамото и. Тя открива страстта да рисува, да твори, да се среща с хора, които също като нея са се докоснали до магията на живопистта.
В творбите и има копнеж, любов и полет на въображението.
Нежните и фини фигури на хора се съчетават изненадващо добре с небесни пиршества от светлини и цветове.
Цвети изминава пътя си от първото докосване на шпаклата до платното вдъхновено, ентусиазирано, влюбено и преданно – рисуването за нея е Живот, Любов и Мисия.
Смисълът на една Картина е да успее да привлече зрителя към своето „магнитно поле“ по един специален начин, да го грабне, да го развълнува и да го зареди емоционално. И всичкото това – неусетно, почти от „пръв поглед“!
Основна роля във формирането й като творец има Александър Сергеев и Маня Китова.
Творческите събития в Живота и са самостоятелните изложби, участия в общи изложби, пленери и мастър класове… С любов и вдъхновение!

Вече не приемаме регистрация за това събитие

17
Апр
2024

Ораторски клуб с Радомира Михова

17.04.2024 18:30 ч. -20:00 ч.
Безплатно
Ораторски клуб с Радомира Михова
Темата на тази среща ще бъде ЗНАМ И МОГА.
Ще говорим за знанието, уменията и навиците.
Как да изразим с гласа си повече, отколкото предполагаме?
Как да приложим формулата на Рудолф Флеш за изразяването, без да се загубим в думите? Как да накараме някого да се усмихне, да се разсмее, да го разчувстваме и трогнем?
Ще демонстрираме техника за отключване на спонтанност в изразяването.
Всеки участник ще има възможността да развие темата ЗНАМ и МОГА в рамките на 3- 5 минути.
Отново с гласуване ще изберем най-добрата реч на вечерта, а победителят ще получи награда.
В международния ден на хайку поезията – 17 април, наши гости ще бъдат двама композитори - Хайгашот Агасян и Ефтим Чакъров.
Хайгашот Агасян е български композитор, инструменталист, поет и певец от арменски произход. Автор на популярна и детска музика. Роден е в гр. Варна. Специализирал „камерна музика“ във Франция и Унгария. Създава някои от най-популярните песни на българската поп музика. Освен поп песни, пише песни за деца, поп музика и театрална музика. Сред най-известните му хитове са: „Добри познати“, „Не остарявай любов“, „Хей приятелю, здравей“, „Светът е хубав“.
Ефтим Чакъров е композитор от класа на проф. Иван Спасов и проф. Божидар Абрашев в АМТИИ Пловдив. Аранжор, тонрежисьор и музикален продуцент с над 20 годишен опит. Работил е с Тони Димитрова, Маргарита Хранова, Георги Христов, Стефан Илчев, Дани Илиева, Емин Ал Джунейд и др. Негови песни са награждавани в конкурси на Българско национално радио, “Бургас и морето” и др. Собственик на Студио РЕ и създател на b2b платформата Фонотека.БГ. Жури в национални конкурси.
Водещ: Радомира Михова, лектор и създател на обучението „Успешен глас“, видео уроците „Успешен глас за 10 дни“, автор на подкаста „Това е моят глас“ и инициатор на ораторския клуб.
След дискусията - чаша френско вино и подарък от Гелоривойс.
Къде: Център по себепознание „Орфей“ – бул. „Пейо К. Яворов“ 18
зала "Орфей"
17 април 2024 г., сряда, от 18:30 ч.,

Вече не приемаме регистрация за това събитие

12
Апр
2024

"Шевицата- древният език на българите" - семинар на Даниела дичева

12.04.2024 19:00 ч.
Гледайте връзката на живо!
"Шевицата- древният език на българите" - семинар на Даниела дичева

Българските народни шевици са впечатляващи с красота си и богатството на цветове и форми. В геометричните орнаменти са закодирани древни символи,
които са били част от бита и културата на българина . Чрез тях предците ни са предавали послания за здраве, любов и благоденствие.
Даниела Дичева ще ни разкаже за смисъла на знаците и значението цветовете.
Мотивите на българските шевици са важен елемент от българската култура и наследство.
Това, което е достигнало до наши дни като познание и информация, трябва да се познава, за да се съхрани и развива. Красивите бродерии могат да бъдат
част от съвременният ни интериор или аксесоар от модерното ни облекло.
Така чрез визуален и физически контакт с тях, можем да се докоснем до енергията на древното знание. Това е начин да общуваме с корените си и миналото и да се поучим от духовният опит на нашите предци.

Вече не приемаме регистрация за това събитие

05
Апр
2024

"Селекция от миниатюри "- Магдалена Петрович - виолончело, Божана Карадалиева - пиано

05.04.2024 19:00 ч. -20:30 ч.
30.00лв.
"Селекция от миниатюри "- Магдалена Петрович - виолончело, Божана Карадалиева - пиано

Магдалена Петрович и Божана Карадалиева се запознават в Guildhall School of Music and Drama, Лондон през 2012 г., докато учат за бакалавърската си степен. Там за първи път свирят заедно. Впоследствие Магдалена продължава обучението си в Royal Conservatoire, Хага, НМА Панчо Владигеров, София и Royal Academy, Лондон.Тя участва в различни музикални проекти, осъществени в зали като Jacqueline du Pre и Royal Albert Hall - Англия, Maison de la musique de Nanterre – Франция, и Muziekgebouw – Холандия и др. Магладена е crossover виолончелист и често концертира в различни стилове. През 2024 г. пътищата на двете изпълнителки отново се срещат и решават да възобновят музикалното си познанство с няколко концерта из България.
Божана завършва бакалавърска и магистърска степен като соло пианист и акомпанятор в Guildhall School of Music&Drama, след това учи актьорско майсторство в Royal Central School of Speech&Drama. Божана е артистичен изпълнител в различни дисциплини, вдъхновяващ учител, пътешественик между култури и форми на изкуството. Изпълнителската й солова дейност и като част в различни формации се простира в България, Англия, Португалия, Бразилия и др.
В програмата си, дамите от дуото са подбрали пиеси от С. Рахманинов, Г. Форе, К. Сен - Санс, П.И. Чайковски, А. Пиацола и други.

!Важно
Билети на място в деня на събитието няма да се продават.

Вече не приемаме регистрация за това събитие

04
Апр
2024

"КАВАЛ ПАРК " - прожекция

04.04.2024 18:30 ч. -20:10 ч.
10.00лв.
"КАВАЛ ПАРК " - прожекция
?✨ „Кавал парк“ на режисьора Богдан Дарев е документален портрет на чужденец, влюбен в българската култура! Филмът тръгва по кината от 23 февруари, 2024 г. и ще бъде на големия екран в 16 български града.
? "Кавал парк" разказва историята на Александър Еплер, американец от руски произход, който обича България, като своя първа родина. Филмът, определян от критиците като урок по българолюбие, ще ви отведе в магията на кавала и на любовта към българската култура.
? Този вълнуващ разказ е посветен на необичайното пътешествие на Александър Еплер, който попада в България през 70-те години. Еплер постъпва в музикалната консерватория в Пловдив и става първият ученик овладял до виртуозност тънкостите на българския духов инструмент - кавал. Неговата трогателна история ни учи на любов към бъларския бит и култура. Несбъднатата мечта на нашия герой е някой ден да се върне в страната ни!
? Режисьорът Богдан Дарев се завръща на родна земя след 23 години странство в САЩ, с представянето на „Кавала парк“. В неговата биография са заглавията "Там.", "Тази баба," "Хармония," и най-новият му филм "Спица."
? Музиката в "Кавал парк" е дело на Александър Еплер, Жеко Ангелов, Тодор Киров, Николай Докторов, Васил Денев, Дамян Йорданов, Николай Таслаков, Росен Иванов и Маймон Милер. Във филма участват и изключителни актьори като Васил Денев, Жеко Ангелов, Тодор Киров, Петър Алексиев-"Усмивката", Черил Спасоживич, Изуми Феърбанкс, Джинджер Ръсел, Дамян Йорданов, Николай Таслаков, Росен Иванов, Даниела Найберг, Калин Крумов, Богдан Дарев и неповторимият Бончо.
? По кината от 23 февруари, 2024 г.
зала "Орфей"
всеки четвъртък, от 18:30 ч.

Вече не приемаме регистрация за това събитие

31
Мар
2024

Академия по астрология на себепознанието АСЕМАН Ниво 1

31.03.2024 17:00 ч. -20:00 ч.
Безплатно
Академия по астрология на себепознанието  АСЕМАН Ниво 1

Вече не приемаме регистрация за това събитие

31
Мар
2024

Академия по астрология на себепознанието АСЕМАН Ниво 4

31.03.2024 11:00 ч. -17:00 ч.
Безплатно
Академия по астрология на себепознанието  АСЕМАН Ниво 4

Вече не приемаме регистрация за това събитие

30
Мар
2024

Академия по астрология на себепознанието АСЕМАН Ниво 1

30.03.2024 17:00 ч. -20:00 ч.
само с предварително записване на те. 0878 368606
Академия по астрология на себепознанието  АСЕМАН Ниво 1

Вече не приемаме регистрация за това събитие

30
Мар
2024

Академия по астрология на себепознанието АСЕМАН Ниво 3

30.03.2024 11:00 ч. -17:00 ч.
само с предварително записване на тел 0878 368606
Академия по астрология на себепознанието  АСЕМАН Ниво 3

Вече не приемаме регистрация за това събитие

29
Мар
2024

"Страхът " - семинар на Стилиян Иванов

29.03.2024 19:00 ч. -21:00 ч.
45.00лв.
"Страхът " - семинар на Стилиян Иванов

Кое поражда страховете ни?
И как да ги преодолеем?

Вече не приемаме регистрация за това събитие