• бул. „Пейо К. Яворов“ 18, София
  • 087 836 8606
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Събития

"Безграничност" - изложба живопис на Лили Сотирова

"Безграничност" - изложба живопис на Лили Сотирова
Център по себепознание “Орфей” представя многостранния талант на художничката Лили Сотирова в изложбата “Безграничност”, която се открива на общобългарския празник
1 ноември - Ден на народните будители.
Изложбата „Безграничност“ представя абстрактни платна в техника масло върху платно на художничката Лили Сотирова.
Тя търси дълбочина в посланията, които отправя към обществото чрез картините си в едно сливане на форми, които се преливат в колорит. „Безграничност“ е потъване в сетивни измерения, в които емпатията към наблюдателя се открива и чувства във вътрешната структура, която имаме и в нашата личност. Пространствата са перспективни, но в тях се намира ориентир за посоката на движещия се живот.
В него откриваме нюанси, както в топли тонове, така и в студени, през които всеки един от нас преминава в житейският си път.
Всичко е баланс между нашия личен избор кое качество да преобладава в душата ни. Линията е акцент, поставен за постигане на естетика. Без нея се губи формата на цялостния сюжет и кадър на картината. Тя присъства в почти всяка творба. Разглежда се и едно разгръщане на подсъзнателни видения и екзистенциални въпроси, чиито отговори могат да бъдат открити в съчетанията на цветовете и пластовете.Реалността, в която съжителстваме е представена под друг ъгъл и гледна точка. Това е една друга реалност, в която времето, настоящето и пространството се случват едновременно. Преобладаващите топли нюанси подсказват за един път, по който художничката Лили Сотирова е тръгнала, а именно път на пречистване и презареждане към усъвършенстване. Импровизирани са образи, от които искаме или да се изчистим или да приемем за себе си. Поставени са структури, които създават ново начало, което е неограничено в своите посоки.
В изложбата „Безграничност“ е разгледан преходът на развитие от различни етапи и периоди на художничката. Влиянието на изкуството е отразено в детайлите. Образът на света е възприет съзнателно и отразен върху платна, които впоследствие са се превърнали в движещи се картини върху човешкото тяло. Душата, вътрешният и външният свят са облечени и експонирани в
облекла, които не поставят произведението в рамка.
Изложбата се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria
зала "Аполон"
Откриване 1 ноември, вторник, от 19:00 ч.
Изложбата продължава до 11 януари, 2023 г.

Информация за събитието

Дата на събитието 01.11.2022 19:00 ч.
Начална дата на регистрацията 01.10.2022
Капацитет Неограничен
Регистриран 0
Ограничена дата 01.11.2022 19:00 ч.
Индивидуална цена Гледайте връзката
Местоположение Зала “Аполон” и “Дионис”
Вече не приемаме регистрация за това събитие

Карта на местоположението