• бул. „Пейо К. Яворов“ 18, София
  • 087 836 8606
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Календар

ШУПАДАМ ЙОГА - отворена практика с Пламен Карагьозов


"Всичко, от което имаме нужда е само едно - да опознаем сърцето си"


"Хридая Намаскар" или "Сърдечния поздрав" е същината на Шупадам Йога. Практиката е многопластова и иновативна, която е организирана по формата и структурата на сърцето и кръвоносната система с нейните три кръга - коронарен, пулмонарен и системен. Така едновременно с "един замах" се изучават и усвояват анатомия и физиология, наред с разбирането и прилагането на етични, морални и духовни ценности. Ом, Тантра, Ин-Ян и Петте Елемента проявяват същността си и намират своето място в тялото ни. Всъщност те винаги са били там от самото ни зачатие и сега само ги разкриваме. С чистота, постоянство и дисциплина границата между външното и вътрешното се стопява и ние ставаме едно с Всемира и Повелите на Времето. Сърцето е входа, същевременно и Дворец на Познанието, Сакрална Клетка и Извор на Битието.
Основната цел на Шупадам Йога е да опознаем себе си, да разгърнем пълния си потенциал и изпълним мисията си на този свят.
Като допълнителни ползи се явяват подобрено здраве; оптимизиране и контрол на мисли и чувства; подобряване на тегло и хранене; подобрено дишане и метаболизъм; нормализиране на кръвното налягане и оптимална работа на кръвоносната система и сърцето; постигане на баланс на физическо, енергийно, умствено и интелектуално ниво и потапяне в блаженството с тенденция за перманентно състояние в Нирвана.

С богат над 30 годишен стаж в сферата на алтернативните и холистични терапии, Пламен Карагъозов синтезира и прилага натрупаните познания от тези области в основаването на Шупадам Йога. Това става, когато живее в Индия ( в периода от 2007 до 2015 с прекъсвания) и следва духовното си развитие. Там получава името Парамананд в ашрама Анандпури на Бабаджи и означава Върховно (парам) Блаженство (ананда). Води обучение по Шупадам в САЩ, където живее 21 години. От 8 години е „възвращенец” в България с желание да сподели богатия си опит.
​ Учител по „Body-Mind Centering”, практикуващ Класически масаж, Лимфен дренаж, “Cranio-Sacral Therapy”, “Watsu” и Рефлексология. Възпитаник на Национална Спортна Академия „Васил Левски” със специалност „Учител по физическо възпитание” и „Треньор по ветроходство” и следдипломна квалификация от факултета по Кинезитерапия. И не на последно място е следвал обучение по Класическа Индийска Архитектура в Индия и САЩ.
​Всички тези, на пръв поглед еклектични опитности, са фундамента на неговите прозрения и познания по отношение на човешкото движение, здраве и себеусъвършенстване.


Ела и виж!

зала "Евридика"

17 октомври, 17:30 

Информация за събитието

Дата на събитието 17.10.2024 17:30 ч.
Крайна дата на събитието 17.10.2024 18:45 ч.
Начална дата на регистрацията 01.09.2024
Капацитет 12
Регистриран 1
Налично място 11
Ограничена дата 17.10.2024 17:30 ч.
Индивидуална цена 20.00лв.
Местоположение Зала “Евридика”
Вече не приемаме регистрация за това събитие

Карта на местоположението